Lintukuvaviikko 46/2022

 Sinitiainen
Blue TitCyanistes (used to be Parus) caeruleus
19.11.2022 Lapinjärvi
Canon EOS R6, 600mm, f/4, ISO-1250, 1/3200 sec, Tripod usedAnna kuvalle pisteet / Give points (10 is the highest):

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Satisfactory
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Talvikausi on avattu, vaikkakin tausta on enemmän syksyn väreissä. Sinitiainen taitaa olla minun kuvatuin laji talviruokinnoilta. Tällä kertaa kuva on Torpan pihalta, jonne aamun valot osuvat erittäin hienosti.

Pieni tarina tältä aamulta

Aamulla suuntasin viime kesän haukkapoikue-etsinnöissä löytämääni hienoon kuusikkoon. Mielessä olivat pohjantikka ja haukan pesän löytäminen. Pysäköintipaikalla oli sinne jo aiemmin aamulla ajettu auto. Mietin, olisiko metsästäjä vai ulkoilija. Ajattelin, että ei kait tuolla synkässä kuusikossa ole mitään metsästäjälle ammuttavissa, joten uskalsin sinne maastopuvussa.

Ollessani aivan keskellä metsää, kaksi hirveä juoksi edestäni täyttä ravia. Taivalsin edelleen paljon huolestumatta, kun jostain mielestäni aivan läheltäni edestäpäin pamahti laukaus kovaa. Pelästyin pahasti. Varmuuden vuoksi huusin “Älä ammu, en ole hirvi!” Lähdin välittömästi kohti autoa. Laitoin vielä äänikirjan soimaan kovaa, että sekoittaminen hirveen olisi vähemmän todennäköistä. Kun vähän matkaa taivallettuani katsoin maastokarttasovelluksesta, totesin meneväni juuri päinvastaiseen suuntaan kuin piti. Niin sekaisin menin säikähdyksestä. Onneksi on nuo nykyajan sovellukset. No eihän se metsämies tietenkään minua ampunut, mutta eivät hirvetkään enää ammunnan suunnassa olleet.

The winter season 2022/23 have now been opened with a picture of Blue Tits. Today we got the very first snow for the started of the winter.

AJ_2246
PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys

Pistekeskiarvo 9, annettuja pisteytyksiä 7Edellinen viikkoLintukuva.fi Seuraava viikko