Lintukuvaviikko 27/2024

 


Suopöllö
Short-eared Owl Asio flammeus
28.6.2024 Pukkila, Finland
Canon EOS R6, 600 mm, f/5, ISO-400, 1/1600 sec, Hand held


Viikkarissa on suopöllö saalistamassa ilta-auringossa.

Sunnuntaina 30.6. Johnny Erola ja Viola Pavenius olivat nähneet isohaarahaukan Koskenkylänjokilaaksossa Mickelspiltomissa. Seuraavana iltapäivänä olin matkalla Lapinjärvelle Torpalle. Ajan siihen suuntaan lähes aina vanhaa tietä, yleensä uudempaa vanhaa joen itäpuolella. Isohaarahaukan vaikutuksesta valitsin nyt länsipuolen, jota ajan aina joskus mutta erityisesti lintusesonkeina.

Kääntyessäni Veckarbyn kohdalta Liljendalin suuntaa, mietiskelin, että voisinko merkitä mahdollisen havaitun isohaarahaukan spontaaniksi havainnoksi eli spondeksi, kun ei olla lähelläkään havaintopaikkaa. Mietintäni keskeytti pitkin tieuraa kohti kevyesti liihotteleva petolintu. Koska ajatuksissa oli ollut isohaarahaukka, kevyesti liihotteleva olemus täsmäsi ajatuksiini, mutta vain hetkeksi, sirosuohaukka se on. Kiivas jarrutus ja nopeasti kamera käsiin. Kun sain riuhdottua kameran remmin irti pelkääjän puolen oven välistä, haukka oli jo liukunut vasemmalle ja ohi. No määritykseen riittävät kuvat sain. Jo ennen kuvien tarkistusta oli jo aika varma, että kyseessä oli PSLY:n alueen ensimmäinen niittysuohaukka kuluvana vuonna ja siten myös vuodelle uusi laji minulle. Ja spondesti.


Kiitos palautteesta - Thanks of feedback

Voit antaa kuvalle palautetta alla olevaan tekstikenttään. Teksti tulee esille viikonkuva-sivuille.

You can send comments or ask the photographer a question by using the form below. Your comments / questions will be published on the ‘Picture of the week’ page.

Viesti/Message:


Nimi tai tunnistettava nimimerkki/Posted by:


NimimerkkiPalaute
Niittysuohaukka
Montagus Harrier Circus pygargus
1.7.2024 Loviisa, Finland
Canon EOS R6, 600 mm, f/5, ISO-1600, 1/4000 sec, Hand held

Edellinen viikko Lintukuva.fi Seuraava viikko