Lintukuvaviikko 21/2023

 Mehiläishaukka
Honey BuzzardPernis apivorus
23.5.2023 Loviisa
Canon R6, 600 mm, f/10, ISO-1600, 1/3200 sec, Hand heldAnna kuvalle pisteet / Give points (10 is the highest):

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Satisfactory
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

William ja Mikael jäivät kalliolle seuraamaan vaisua muuttoa, kun minä lähdin aamun ensimmäiselle saarikierrokselle. Hiljaista oli puskissakin. Tulin juuri itäpään avokalliosuudelle,, kun puhelin soi. Wiliiam: “Lyvaki putosi kalliolle staijaipaikan eteen rannalle.” Lähdin juoksuun. Kaksisataa metriä meni rivakasti, mutta kun ehdin satamalahden perukkaan, William seisoi jo kalliolla levittelemässä käsiään. Lyhytvarvaskiuru oli juuri poistunut. Kiuru oli ilmestynyt staijikalliolle saaren sisäosien suunnasta. On hyvin mahdollista, että olin ajanut sen edestäni lentoon - sokea minä. En saanut lyhytvarvaskiurusta aluepinnaa vieläkään. Olen kahdesti käynyt lajia saarissa bongaamassa, molemmilla kerroilla löytyi vain kiuru.

Vaikka oli vähän epäonnea tuolla kahden yön saarireissulla, retki oli kaiken kaikkiaan oikein mainio. Yksi mukavista hetkistä oli mehiläishaukan lähiohitus.

A honey buzzard passed us close and low and even in good light.


Kiitos palautteesta - Thanks of feedback

Voit antaa kuvalle palautetta alla olevaan tekstikenttään. Teksti tulee esille viikonkuva-sivuille.

You can send comments or ask the photographer a question by using the form below. Your comments / questions will be published on the ‘Picture of the week’ page.

Viesti/Message:


Nimi tai tunnistettava nimimerkki/Posted by:


NimimerkkiPalaute
Edellinen viikkoLintukuva.fi Seuraava viikko