Lintukuvaviikko 01/2023

 Merikotka
White-tailed EagleHaliaetus albicilla
31.12.2022 Lapinjärvi
Canon EOS R6, 600mm, f/5.6, ISO-2500, 1/2000 sec, Hand heldAnna kuvalle pisteet / Give points (10 is the highest):

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Satisfactory
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Lintuvuosi näyttää jatkuvan siitä mihin viime vuosi jäi. Minä niin suunnittelin, että tänä vuonna en pinnoja laske, mutta sitten Tiira meni tekemään uudistuksen. Nyt kaikki omat ensihavaintonsa ilmoittamalla saa liian helposti tietää pinnatilanteensa - ja se innoittaa ja velvoittaa. No ainakin tammikuun ajan nyt lasken havaitut lajit. Ja kun keskittyy etsimään pinnoja, kuvaaminen jää pakostakin vähemmälle. Tämä peruskuva töyhtötiaisestakin syntyi pinnatilaston kerryttämisen yhteydessä.

Vuosina 2000 ja 2001 meillä oli Porvoonseudun lintuyhdistyksen tammikisa. Ensimmäisen kisan hävisin katkerasti yhdellä lajilla Rolf Fribergille - hänen tulos oli 68. Tappio kiritti minut hurjaan tahtiin 2001, etenkin kun Fribbe roikkui koko ajan tuntumassa. Voittotulos oli paikallisesti aika hurja - 92 havaittua lajia. Tänään 8.1. löysin taivaanvuohen lajiksi numero 63. Listalle on kertynyt jo muutama muukin hyvä laji, parhaat merisirri, ruokki ja kuningaskalastaja. Monta helppoa puuttuu ja vuoden 2000 voittotulos ylittyy, mutta en tule pääsemään lähellekään tammikisan 2001 tulosta.

A crested tit once again at the place of the picture of the week.


Kiitos palautteesta - Thanks of feedback

Voit antaa kuvalle palautetta alla olevaan tekstikenttään. Teksti tulee esille viikonkuva-sivuille.

You can send comments or ask the photographer a question by using the form below. Your comments / questions will be published on the ‘Picture of the week’ page.

Viesti/Message:


Nimi tai tunnistettava nimimerkki/Posted by:


NimimerkkiPalaute
Edellinen viikkoLintukuva.fi Seuraava viikko