Viikon Kuva 28/2022

 

Anna kuvalle pisteet:

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Quite good
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Common Eider Finland 26.6.2022

Canon EOS-1D X Mark II + EF400mm f/4 DO IS II USM +1.4x III, 1/1250 sec, f 5,6, ISO 1600

You can see all pictures of the week if you push the arrow below.

Contact muukkonentomi at gmail.com

Helsingin merialueella on vielä aitoja merilintuja Haahka Helsinki 26.6.2022

Saamme alituiseen kuulla ikäviä uutisia maailmalta ja kuinka huonosti asiat ovat luonnossa. Mutta ei lintumaailmaan pelkästään huonoa kuulu, vaikka hyönteisten vähenemisen myötä monen lajin alamäki onkin alkanut. Vanhojen metsien linnuista hömötiaisen pesimäkanta on Suomessa kerta kaikkiaan romahtanut elinaikanani, moni peltolintu on kaikonnut jonnekin pohjoiseen -eihän kuoviakaan näe enää kuin jossain Savossa, tunturilinnuista puhumattakaan.

En ole mikään lintujen tutkija, vaikka tänään kuulimmekin eräältä rouvalta pihallamme, että me olemme talon tarkkailijat. Onhan parvekkeellamme kaukoputki melkein keväästä syksyyn, joten kyllähän me tarkkailemme. Tässä tulee hyviä uutisia: Helsingin saaristolinnuilla menee ihmeen hyvin! Joku voi olla eri mieltä, mutta monet lajit näyttävät saavan poikasia vuosittain. Vesilintujen lisäksi kahlaajat, kuten meriharakka, karikukko ja punajalkaviklo tuntuvat voivan hyvin, samoin selkälokki ja räyskä. Merikihu on hävinnyt Itäiseltä Suomenlahdelta jo aika sitten, samoin lapasotka. Luotokirvisiäkin on vielä.

Ehkä kaikkein ilahduttavin havaintomme oli haahkapoikueiden määrä. Suurimmat havaitsemamme poikueet olivat 75 ja 48, poikueita oli aivan uloimmillakin luodoilla. Minulla on sellainen teoria, että alueen kolme merikotkaparia toimivat suojelusenkeleinä ajamalla pesimättömät merikotkat muualle. Merialueella ei nimittäin ole muita kuin pesivät merikotkat näin pesimäaikana. Mutta kerro ihmeessä, jos käsitykseni on mielestäsi väärä!

Yhteydenotot: muukkonentomi at gmail.com, Puhelin 0400 968855


PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys
10 p Mikkelin Miina On siinä paimentamista.
10 p AB

Pistekeskiarvo 9.2, annettuja pisteytyksiä 11.
Home Page

Fatbirder's Top 1000 Birding Websites