Viikon Kuva 40/2221

 





Anna kuvalle pisteet:

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Quite good
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Oh what a beautiful morning, Oh what a beautiful day! Golden Eagle migrating, Finland October 2021

Canon EOS-1D X Mark II + EF400mm f/4 DO IS II USM +1.4x III, 1/8000 sec, f 5,6, ISO 800

Just after we had arrived to the Island my wife found already her second Pallas's Leaf Warbler this autumn. Pallas's Leaf Warbler is a rare Bird species from the East in Finland. Arctic migration of Barnacle goose and Long-tailed ducks was strong. Then we went to one other Island where a young Golden Eagle came close enough. I didn’t mind of me at all. Rain was coming so we went back and then had to twitch the second Brown Shrike in Finland. Brown shrike was on Fields of Viikki just 1350 meters from our home. Then in the end I photographed Bramblings eating rowan berries.

Thanks to Ulla-Maija Vainikka and Kimmo Heiskanen for the company and to Kaj Hällsten for the Brown shrike!

Contact tomi.muukkonen at birdphoto.fi, Phone +358 400 968855

Tuulta, tuulta ja tuulta, ei asiaa ulkomerelle. Lopulta sääennuste piti ja aamu oli kuten toivottu, tyyni ja selkeä. Saapuessamme satamaan kaulushaikara lensi hämärän turvin. Kaulushaikaroita eli botteja oli havaittu useita viime päivinä, sillä niiden aika on nyt lähteä etelän maille, vaikka jokunen yksilö jääkin tänne sinnittelemään talveksi.

Auringonnousun aikaan saavuimme saareen. Isolepinkäisellä oli joku pieni mytty kynsissä, kenties hippiäinen. Myöhemmin näin lepinkäisen lähtevän kohti Isosaarta. Kalliot olivat liukkaat, joten kipusimme varovaisesti staijipaikalle saaren korkeimmalle paikalle. Saatuamme jalustat pystyyn Ultsi huomasi hippiäisuunilinnun viereisissä puskissa. Tämä oli jo toinen hipuli Ultsille tänä syksynä. Hippiäisuunilintu eli pro (Phylloscopus proregulus) on harvinaisuus idästä. Pro lenteli tapansa mukaan vilkkaasti, kierteli saarta ympäriinsä käyden välillä eteläkallioillakin. Saaressa oli mukavasti pikkulintuja, niin ettemme ehtineet seurata kaikkea arktista muuttoa. Porvoon Söderskär sai kasaan alleja 105000 (Pekka Komi, Ilkka Konu, Jari Kuhlman, Ilpo Mutikainen, Gustaf Nordenswan, Kati Laitila). Valkoposkihanhethan eivät jaksa enää kiinnostaa ketään, vaikka ovatkin kauniita lintuja.

Kun muutto hiipui, lähdimme kello 11 Isosaareen. Siellä oli tuttu isolepinkäinen vastassa, lisäksi pikkutikka saarenpinnaksi. Kimmo ja Ultsi lähtivät kiertämään saarta, mutta pian minun piti soittaa perään, että näkivät maakotkan, joka täysin pelotta lensi ohitseni. Joku saattaa ihmetellä kamerassani ollutta suljinaikaa 1/8000, mutta se kertoo vain tilanteen tulleen yllätyksenä kesken pikkulintukuvausten, eli en ehtinyt vaihtaa valotusvalintaa. Kannattaisi tietysti vähän himmentää, jos lintu täyttää lopulta koko ruudun, mutta hyvä näinkin. Vielä kun saisi nuoren maakotkan kaartelun valtava pyrstö levällään lähempänä kuin kilometrin korkeudella!

Katso myös kotisivuiltani: www.lintukuvaaja.kuvat.fi

Nuori maakotka ei empinyt lähteä ulkosaaristoon muuttomatkallaan. Aquila chrysaetos Helsinki Isosaari 14.10.2021

Saderintama lähestyi ja aallokko nousi nopeasti. Palasimme maihin ja ei kun Viikkiin bongaamaan Suomen toista siperianlepinkäistä. Lajinhan Ultsi ja minä ehdimme jo nähdä, mutta viikinpinna piti käydä hoitamassa kävelymatkan päästä kotoa. Lopuksi kuvasin vielä Ultsin löytämiä järripeippoja pihapihlajan marjoja syömässä.

Tällainen päivä laittaa ihan pään pyörälle, eikä yhtään harmita. En valitse kuvaksi hippiäisuunilintua, koska se minulla oli juuri (kaiketi ensikertaa?) viikkarina, vaan tämä suuremman, joka painaa tuhat kertaa enemmän.

Retkiseurasta kiitos Ulla-Maija Vainikalle ja Kimmo Heiskaselle, siperianlepinkäisen löytäjälle Kaj Hällstenille myös erittäin lämpimät onnittelut!

Yhteydenotot: tomi.muukkonen at lintukuva.fi, Puhelin 0400 968855






PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys

Pistekeskiarvo 8.82, annettuja pisteytyksiä 11




Home Page