Viikon Kuva 35/2021

 

Anna kuvalle pisteet:

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Quite good
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Eurasian Wren Finland September 2021

Canon EOS-1D X Mark II + EF600mm f/4L IS II USM +1.4x III, 1/500 sec, f 5,6, ISO 1600

Contact tomi.muukkonen at birdphoto.fi, Phone +358 400 968855

Tiistai 31.8.2021 oli ehkä kaikkein hiljaisin päivä, mitä muistamme vähään aikaan meren saaressa. Muuttoa ei ollut, eikä meriharakkaa kummempaa havaittu.

Tiistaina 7.9. oli sentään jonkunlaista yritystä, pari sinisuohaukkaa, tuulihaukkaa ja palokärkeä, käki, kangaskiuru, pikkusieppo ja kaksi sinirintaa.

Torstaina 9.9.sataman valot heijastuivat loiviin laineisiin, kun lähdimme aamulla saareen. Tuuli oli nyt hyvä, ja odotuksemme korkealla pienten tiksuttajien suhteen. Pohjoisen lajeja kuten järripeippoja ja lapinkirvinen havaittiinkin, mutta muutto oli yllättävän vaisua. Pian päätimme lähteä vähän pidemmälle saariretkelle. Vallin heinikkoa niittäneet toivottivat meille onnea. Siitä onkin jo yli puolitoistavuotta, kun olimme viimeksi lomareissussa.

Niin on elämä heitellyt, että seuraava yö oli ensimmäinen puoleentoistavuoteen, kun emme olleet kotona, siis ei öitä teltassa eikä missään!

Minulla on työn alla blogi siperianlepinkäisbongauksesta. Kerron siitä seuraavassa viikonkuvassani.

Päätinkin olla kirjoittamatta siperianlepinkäisen bongauksesta, sen verran negatiivista ollut suomalaisten kommentointi tähän liittyen. Muualla maailmassa siihen, että joku muukin ehti iloita paikan päällä uudesta lintulajista maalle, olisi kenties pidetty hienona juttuna, mutta ei täällä härmässä. Hailuotoon pitää turistin saapua mieluummin metsästämään. Kioskin pitäjäkin oli ehtinyt panna merkille täyden lautan myyntinsä lomassa. On siinä mistä kirjoitella lehtiin.

Eräs porilainen kommentoi somettelua näin: "Joku on kysellyt onko järkeä bongata lintu kun sen voi nähdä kuvista. No, mitä järkeä on ahtaa 60000 ihmistä stadionille kun pelin voi nähdä telkasta. Kyllä niissä hiilidioksidia vasta syntyykin."

Terhakas peukaloinen Troglodytes troglotydes Helsinki 8.9.2021

Syyskuisen peukaloisen suupieli näyttää keltaiselta aivan kuin se olisi vielä poikanen.

Yhteydenotot: tomi.muukkonen at lintukuva.fi, Puhelin 0400 968855


PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys
10 p EVa Hieno
9 p Jukka Pakarinen Erinomainen terhakka lajikuva
10 p Silveri Mansesta nää Sakemanni sanoisi että " ausgezeichnet " ! Hieno kuva ja asento ja valaistus lähes täydelliset. Korvissani soi jo ensi kevään peukaloisen laulu siskoni mökillä Sahalahdella. Pyrstön asento on niin lajityypillinen kun olla voi !
10 p Silveri Mansesta Uro Sakemanni sanoisi että ausgezeichnet! Hieno asento ja tyypillinen pyrstön ylös taakse suuntautuva asento. Kiikaroiville lapsillekin mainio opetuskuva. Korvissani soi jo ensi kevään tuttu laulun säe Sahalhdella, siskoni kesämökillä.

Pistekeskiarvo 9.5, annettuja pisteytyksiä 16.
Home Page

Fatbirder's Top 1000 Birding Websites