Viikon Kuva 23/2020

 

Lintukuvaajien matkassa vol2!


Anna kuvalle pisteet:

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Quite good
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Mating of House Sparrows Finland June 2020

Canon EOS-1D X Mark II + EF400mm f/4 DO IS II USM, 1/4000 sec, f 4, ISO 1600

Contact tomi.muukkonen at birdphoto.fi, Phone +358 400 968855

Ihmisten toivoma korkeapaine poutasäineen ei ole aina paras mahdollinen luonnolle tai luontokuvaajalle. Onhan tietysti mukava kulkea maastossa, kun on kuivaa, mutta jatkuva auringon porotus ja kirkas paiste ei ole otollinen hyvien kuvien ottamiseen.

Olen liikkunut viime aikoina pääkaupungin ja sen saariston lisäksi Sammatin (Lohja) ja Suomusjärven (Salo) seudulla. Pikkulintuja on maastossa todella runsaasti. Tiltaltit laulavat toisia pesintöjään, samoin moni muukin laji, joka voi pesiä useammin kuin kerran kesässä. Linnut vain häviävät pöheiköihin, eikä niiden kuvaaminen metsässä, jossa valot ja varjot leikkivät, ole ollenkaan helppoa. Moni laittaakin suosiolla kamerat lepäämään ydinkesän ajaksi ja kerää vaikkapa perhosia.

Varpusten parittelu Passer domesticus Helsinki kesäkuu 2020

Joskus kuvaajana voi tehdä tiedettä. Vaikka valo ei ollut hyvä kuvauksia ajatellen, en malttanut olla kulkematta kameran kanssa. Satuin paikalle varpusten paritellessa aina uudestaan ja uudestaan. Parittelu toistui parikymmentä kertaa aina samalla tavalla, eli koiras lensi naaraan selkään, kuinkas muuten. Yksi parittelu kesti puolitoista sekuntia.

En tiedä kauanko varpuset olivat paritelleet ennen saapumistani, mutta kuvaussessioni kesti viisi minuuttia. Osassa kuvia näkyy sen verran biologisia asioita, että pitää miettiä, ilkeänkö julkaista niitä kaikkia. Varpunen on niitä harvoja lintulajejamme, jotka voivat pesiä kolmekin kertaa vuodessa.

Yhteydenotot: tomi.muukkonen at lintukuva.fi, Puhelin 0400 968855


PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys
10 p Arto Arvokas tilannekuva.
5 p

Pistekeskiarvo 8.8, annettuja pisteytyksiä 21.
Home Page

Fatbirder's Top 1000 Birding Websites