Viikon Kuva 10/2020

 

Anna kuvalle pisteet:

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Quite good
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Canada Goose Finland 21th March 2020

Canon EOS-1D X Mark II + EF600mm f/4L IS II USM +1.4x III, 1/2000 sec, f 6,3, ISO 1600

Contact tomi.muukkonen at birdphoto.fi, Phone +358 400 968855

Kanadanhanhipari ei pyrystä piittaa Branta canadensis Helsinki 21.3.2020

Tiira-havaintojärjestelmä on BirdLife Suomen ylläpitämä kaikille avoin lintutietopalvelu, jossa voi selata suomalaisia lintuhavaintoja ja pitää omaa lintuhavaintopäiväkirjaa. Tiira lintutietopalvelu on tärkeä osa lintuyhdistysten suojelu- ja tutkimustyötä.

Näin sen hienosti kertoo Wikipedia.

Tiiraan ilmestyi tänään 21.3.2020 jotain 14 lintuhavaintoa Helsingin Viikistä, joissa oli seuraavat havainnoijat:

Janne Koskinen, Tomi Muukkonen, April Karkulahti, Matti Ruuskanen

No minähän en tuohon rytmiryhmään varsinaisesti kuulunut, mutta ystäväni Janne Koskinen laittoi havaintoihin minunkin nimeni, mikä oli kovin ystävällistä. Minä kun en edes yrittänyt nähdä näitä kaikkia keskittyessäni hanhien kuvaukseen, niin poistin nimeni useimmista havainnoista, koska en kyseisiä lintuja maastossa havainnut, kuten vaikkapa ampuhaukkaa ja piekanaa. Ja näin homman kuuluukin mennä. Päivän ehkä mielenkiintoisin havainto oli kolme nimirodun metsähanhea, eli taigametsähanhea. Täällä Etelä- ja Itä-Suomessa metsähanhet ovat yleensä lyhytnokkaisia tundrametsähanhia (rossicus).

Päivä oli minulle kevään toistaiseksi paras, eli onnistunut kuvausten suhteen. Eikä minua ollenkaan häiritse, että saan juttuseuraa vaan päinvastoin, sehän se parasta on varsinkin, kun on niinkin fiksua seuraa, etten pysy puolissakaan jutuissa mukana. Toisaalta Janne Koskinen eli Jak on niin selväsanainen, että tyhmemmänkin pitäisi ymmärtää. Jutustelun lisäksi olennaista ovat silmäparit, joita on hyvä olla enemmän kuin yksi. Koskiselta ei jää mikään huomaamatta. Sain monia ilmoituksia äänettömästi selän takaa lähestyneistä merihanhista, jotka muutoin olisivat jääneet kuvaamatta.

Hyvä kuvauspäivä on sellainen, että useampia kuvia, joista saa valita viikonkuvan. Tällä kerralla se ei ole merihanhi vaan kanadanhanhi, koska tilanteessa oli kaikkein sankin raesade.

Yhteydenotot: tomi.muukkonen at lintukuva.fi, Puhelin 0400 968855


PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys
10 p Markus Vahva takatalven fiilis!
10 p Mikkelin Miina Olen heikkona lumisadekuviin ja kauniisiin hanhiin.
9 p

Pistekeskiarvo 8.9, annettuja pisteytyksiä 30.
Home Page

Fatbirder's Top 1000 Birding Websites