Viikon Kuva 02/2220

 





Anna kuvalle pisteet:

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Quite good
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

White-tailed Eagle Finland 19th January 2020

I couldn't have imagined that one day we may see the nest of White-tailed Eagles from our home sofa.

Canon EOS-1D X Mark II + EF600mm f/4L IS II USM +2x III, 1/320 sec, f 8, ISO 3200

Contact tomi.muukkonen at birdphoto.fi, Phone +358 400 968855

Suomi on ollut hyvin kahtiajakoinen tänä talvena, eli kunnon talvea on ollut akselilla Pohjois-Karjala -Lappi, muualla ei niinkään, ja täällä etelärannikolla talvesta ei ole nähty juuri häivähdystäkään, eli siinä mielessä pimeä aika on mennyt ihan hukkaan. Kuulaina pakkaspäivinä olisi hyvää valoa, jos olisi edes hiukan kuuraa tai lunta, mutta ei vesisateessa.

Tänään 19. tammikuuta Pukkilassa (Porvoon ja Lahden välillä) on nähty töyhtöhyyppä, siis muuttolintu!

Merikotkapari pesällä Helsingin Vanhankaupunginlahdella Helsinki Viikki 19.1.2020

Pekka Komin mukaan olen toivottanut merimetsot tervetulleiksi Helsingin Vanhankaupunginlahdelle. Hän spekuloi sitä, että Klobbenin-saaren pesäpuut kuolevat aikanaan, jos merimetsot valtaavat sen kokonaan. Seuraavaksi ne siirtyvät Lemmenlehtoon eli Ruohokarinniemelle. Se on hoitoniityn keskellä oleva puusaareke, johon karja voi mennä suojaan säältä. Aikanaan hiihtoreissulla löysin sieltä jäljet lumesta, huuhkaja oli iskenyt fasaanin. Fasaaneja ei enää ole, mutta moni biologi toivoisi myös, ettei Ruohokarinniemen puitakaan enää olisi. He haluaisivat, että puut kaadettaisiin, koska ne tarjoavat variksille tähystyspaikan. Tältä hoitoniityltä ei juurikaan lähde linnunpoikasia maailmalle, varikset tyhjentävät lähes kaikki pesät. Aika surullista. Olisihan se hyvä, jos suojelijoiden erimielisyys ratkeaisi luonnon omilla ehdoilla, eli merimetsot alkaisivat joukolla pesiä Lemmenlehdossa, ja puut sitten aikanaan kuolisivat.

Tänä talvena olen seurannut sohvaltamme merikotkaparin soidintamista Klobbenissa. Ne ovat ottaneet omakseen harmaahaikaran pesän keskeltä saarta. Puunoksia on kannettu jo viime vuoden puolella, ja nyt kun on ollut lämmintä, lintujen pesintävire tuntuu olevan jo kierroksilla. Tämä on hyvin mielenkiintoista seurattavaa. Miten saaren väki eli harmaahaikarat ja merimetsot tulevat suhtautumaan uuteen naapuriin?

Norjassa merikotka ei enää karta ihmistä niin kuin monissa muissa maissa. Ne ovat oppineet, että niitä ei ammuta ihmisen toimesta, jotkut jopa heittelevät kalaa niille. Helsingissä pesi vuonna 2019 kolme merikotkaparia, joista tietääkseni kaksi sai poikasia. Pesät olivat meren saarissa. Yksi uusi pari sai poikasia heti ensi yrittämällä.

Tämä Viikin pari ei pahemmin kaihda ihmisiä, ne voivat lentää aika matalalla ohi tekemättä väistöliikettä ihmisen huomatessaan. Kyseessä on erään pienen saaren pari, joka on siirtynyt Viikkiin, koska ovat huomanneet sen hyväksi ruokapaikaksi. Tämän parin perässä seurasi niiden lentopoikanen.

Tänä viikonloppuna Helsingin Viikissä havaittiin mustakaularastas, nokivaris, varpushaukka, varpuspöllö, harmaapäätikka, valkoselkätikka, palokärki, punarinta, pyrstötiainen, pähkinänakkeli, viiksitimali ja kirjosiipikäpylintu, mutta eipä ole niistä kuvia.

Tällaista viikonkuvaa ei tietenkään pitäisi julkaista ollenkaan, koska kuva ei täytä minkäänlaisia kriteerejä, mutta toisaalta haluan kunnioittaa valitsemaamme linjaa, eli mieluummin tuore kuva kuin ei kuvaa ollenkaan. Ehkä tämä tästä vielä paremmaksi muuttuu.

Yhteydenotot: tomi.muukkonen at lintukuva.fi, Puhelin 0400 968855






PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys