Viikon Kuva 46/2019

 

Anna kuvalle pisteet:

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Quite good
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Little Gull Finland 20th October 2019

Canon EOS-1D X Mark II + EF400mm f/4 DO IS II USM, 1/3200 sec, f 4,5, ISO 1600

Contact tomi.muukkonen at birdphoto.fi, Phone +358 400 968855

Pikkulokki on merilintu Hydrocoloeus minutus 20.10.2019

Lapissa sateli lunta jo syyskuun puolella, mutta täällä etelärannikolla on vielä aika lämmintä ja ruska parhaimmillaan. En tarvinnut hanskoja kuvatessani tänään lokakuun kahdentenakymmenentenä, vaikkei merellä ihan tyyntä ollutkaan.

Pikkulokki on siitä jännä, että sillä ei ole niin kiire pois Suomesta kuin kaikilla muilla merilinnuilla. Nytkin päämuuttoaikaan ne saattavat mennä yhtälailla länteen kuin itäänkin, niillä ei ole vielä kiire mihinkään. Tämän syksyn parhaana päivänä 15.10.2019 Porvoon Söderskäriltä laskettiin kaksi ja puolituhatta pikkulokkia itään (Pekka Komi ym). Päämuuttoaika on kuitenkin pian ohi, ja tänäänkin kuvan linnut lähtivät etelään puolen päivän aikaan.

Päivän kuvat merikotkasta, pikkulokeista ja valkoposkihanhien muuttoparvista olivat aika ihmeellisiä, sillä yleensä kamerani kaivaa esiin värejä aiheesta kuin aiheesta. Nyt niitä ei ollut. Ihan piti tarkistaa, etten ole epähuomiossa painanut desaturate nappia, mutta enhän minä sellaista käytä, sillä minusta luontokuva on manipuloitu, jos värit ottaa pois. Muotokuvaus on eri asia, parhaat ovat mustavalkoisia.

Ehkä parasta päivässä oli saada olla taas merellä ihan kahdestaan veneeni kanssa, se keinuu niin mukavasti aallokossa. Tai sitten illalla kuvista löytynyt punakaulahanhi, joka matkasi isossa valkoposkihanhiparvessa.

Havaintoni ei ollut kuitenkaan yhtä harvinainen kuin virtavästäräkki, jonka Kari Soilevaara ja Ulla-Maija Vainikka näkivät muuttavan ylitseen Helsingin Santahaminassa. Jos olisin huomannut punakaulanhen jo kuvaustilanteessa enkä vasta illalla, olisin ehtinyt ilmoittaa heille havainnostani, ja he olisivat voineet nähdä punakaulahanhenkin. Etäisyyttä oli kyllä aivan liikaa varsinki, kun parvi meni vastavalossa.

Yhteydenotot: tomi.muukkonen at lintukuva.fi, Puhelin 0400 968855


PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys
10 p AB

Pistekeskiarvo 8.9, annettuja pisteytyksiä 21.
Home Page

Fatbirder's Top 1000 Birding Websites