Viikon Kuva 11/2019

 

Lintukuvaajien matkassa vol2!


Anna kuvalle pisteet:

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Quite good
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Fledgling of Tawny Owl Finland 10th March 2019

Canon EOS-1D X Mark II + EF600mm f/4L IS II USM +2x III, 1/640 sec, f 8, ISO 3200

Thanks to Kai Lunden!

Contact tomi.muukkonen at birdphoto.fi, Phone +358 400 968855

Pöllöt eivät jätä ketään kylmäksi; kevään kiihkoakin tuntuu olevan ilmassa.

Lehtopöllön untuvapoikanen syvällä kaupungin siimeksessä maaliskuussa 2019 Strix aluco Helsinki 10.3.2019

Espoo on saanut oman cityhuuhkajansa. Emo hautoo toimistorakennuksessa kuvien perusteella paikassa, jossa ei ole sateensuojaa. Olisiko kyseessä Helsingin Suomenlinnassa syntynyt lintu? Tringa ry kehottaa linnuista kiinnostuneita olemaan lähestymättä toimistorakennusta.

Helmikuussa Helsingin Malmilla nähtiin lapinpöllö, joka veti väkeä hautausmaalle. Kyseessä oli varmaankin Eirassa nähty pöllö, joka oli löytänyt ruokapaikan täältä viimeisestä lepopaikasta. En käynyt Malmilla, mutta kuvien perusteella pöllö on saanut saalista kuten myyriä.

Eräänä päivänä paikalle oli saapunut kaksi nuorta naista mukanaan haavi, joka oli niin pieni, ettei iso pöllö olisi siihen siivet levällään edes mahtunut. Naiset olivat ilmeisesti siinä uskossa, että lapinpöllö on nälissään tekemässä kuolemaa, ja niinpä he saapuivat pelastamaan sitä mukanaan jotain madon näköistä syötävää.

Tähän luvattomaan luonnonvaraisen linnun pyytämiseen tietysti puututtiin paikalla olleiden toimesta, jolloin naiset kertoivat soittaneensa Korkeasaareen, jossa lintu oli luvattu ottaa vastaan. Aika kehnosti on vastattu, jos ei ole sen enempää kyselty taustoja. Luontokappaleen saa viedä hoitoon, jos se on selvästikin huonossa kunnossa. Tämän ilmeisen hyväkuntoisen pöllön olisi joku asiansa osaava saattanutkin pyydystää haavilla, koska lintu istuskeli hautakivien päällä välittämättä ihmisistä juurikaan. Pöllöt ovat riittävän älykkäitä oppiakseen aika nopeasti, onko ihmisiä syytä pelätä.

Tässä tapauksessa lintu ei päässyt vahingoittamaan naisia, joilla ei kuulemma ollut mitään turvarukkasia kovaa kynsimistä suojaamaan.

Viimeinen tietooni tullut episodi pöllöihin liittyen koskee erään pitkän uran tehneen rengastajan menettelytapoja lehtopöllöemojen pyydystämiseen liittyen . Pahaa verta tuntuu olevan ilmassa, koska aiheen käsittely somessa on ollut aika rankkaa. Tieteenteko ja harrastustavat voivat aiheuttaa niin intohimoja kuin vastustustakin, kaikkea ei hyvällä katsota eikä hyväksytä.

Meille ihmisille voi joskus käydä niin, että kun yritämme jotain liikaa, menetelmien mielekkyys hämärtyy ja saatamme tehdä jotain, jota kadumme lopun ikämme.

Yhteydenotot: tomi.muukkonen at lintukuva.fi, Puhelin 0400 968855


PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys
7 p
10 p AB
10 p Mikkelin Miina Liikuttava.

Pistekeskiarvo 8.8, annettuja pisteytyksiä 27.
Home Page

Fatbirder's Top 1000 Birding Websites