Viikon Kuva 02/2018

 

Lintukuvaajien matkassa vol2!


Anna kuvalle pisteet:

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Quite good
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Great Grey Owl Finland January 2018

Canon EOS-1D X Mark II + EF400mm f/4 DO IS II USM, 1/1000 sec, f 4, ISO 6400

Today one Great Grey Owl got about ten voles at day time. Enough?

Contact tomi.muukkonen at birdphoto.fi, Phone +358 400 968855

Pitkän pimeän jälkeen etelärannikon pilvipeite väistyi ja parina päivänä valoa oli kuvausmielessä aivan liikaa. Piti siis kuvata joko aamu- tai iltapäivän valossa, olihan päivä jo kuusi tuntia pitkä, tai sitten metsän suojassa. Valtakunnallisen uutiskynnyksen ylittänyt mustaleppälintu eli sunnuntai-iltana 7.1.2018 viimeistä päivää ulkoilutien lamppujen valossa Helsingin Viikinrannassa. Sen kohtalon päivä tuli, kun ruokailupaikat jäätyivät. Se löytyi kuolleena luukasana viemäriputkesta. Eipä raukalla olisi hyönteissyöjänä ollut mahdollisuuksia selvitä Suomen talvesta, vaikka eräs lintujen ystävä toikin sille viime hetkellä jauhomatoja –liian myöhään kuitenkin.

Kotisivuiltani ( www.lintukuvaaja.kuvat.fi ) löytyy kuvablogi Helsingin mustaleppälinnusta:

https://lintukuvaaja.kuvat.fi/blog/240/Mustalepp%C3%A4linnun+arvoitus/

Tappoiko kanahaukka toisen lapinpöllön Viikissä? Strix nebulosa Helsinki Viikki 10.1.2018

Sunnuntaina kanahaukan nähtiin iskevän suopöllön saaliikseen Helsingin Niskalan pellolla hämärässä kello 16:20. Kari Lindblom kertoi kanahaukan tappaneen myös suurharvinaisuuksiin kuuluvan isoturturikyyhkyn samoilla pelloilla keväällä 1985. Viikin lapinpöllöä oli ahdistellut sitä paljon pienempi varpushaukka ja myöhemmin kanahaukka oli hyökännyt sen kimppuun. Oliko haukan tarkoitus tappaa saaliiksi vai vain ajaa pöllö pois omilta saalistusmailta, ei koskaan selvinnyt, koska eräät bongarit olivat juosseet ajamaan kanahaukan pois. Tätä kritisoitiin, miksi ihmisen pitäisi puuttua luonnon tapahtumiin?

Lauantaina 5.1. Helsingin Viikissä oli siis kaksi lapinpöllöä vieläpä aika samoilla paikoilla, mutta sunnuntaina enää yksi, vaikka etsijöitä oli paljon. Samoilta paikoilta löytyi mm. huuhkaja. Oliko kanahaukka kenties tappanut toisen lapinpöllön? Kanahaukan kokoisesta lapinpöllöstä luulisi olevan vastusta haukalle. Jossain Pohjois-Suomessa on nähty kanahaukan tappavan lapinpöllön, liekö ollut nälkiintynyt yksilö?

Tänään keskiviikkona lapinpöllö sai saalista yhtenään. Pöllö uskaltautui valoisaan aikaan pelloille saalistamaan, koska päivä oli sumuinen. Myyriä tuntuu pelloilla olevan yllin kyllin, koska pöllö sai kymmenkunta saalista. Kuinka monta myyrää yksi lapinpöllö voi ahtaa itseensä päivän aikana?

Yhteydenotot: tomi.muukkonen at lintukuva.fi, Puhelin 0400 968855


PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys
10 p Erkki
10 p
10 p Rudi Hieno kuva. :D
10 p Esko Rajala Kaverini näki metsässä ison linnun lähtevän maasta. Maassa oli kuollut kanahaukka. Riistakamera paikalle ja huuhkaja palasi jatkamaan keskeytynyttä ateriaa. Toki huuhkaja on ihan eri kaliiberin peto kuin lapinpöllö.
- p Tomu itse Ohhoh, huuhkaja on aikamoinen petojen peto lintumaailmassa, ja minulle tulikin jo tänään mieleen, että kanahaukka varmaankin vain yritti ajaa pöllön pois reviiriltään, mutta kun paikalla oli myös huuhkaja viikko sitten niin...
10 p AB
10 p

Pistekeskiarvo 9.4, annettuja pisteytyksiä 46.
Home Page

Fatbirder's Top 1000 Birding Websites