Lintukuvaviikko 20/2020

 Peltosirkku
Ortolan Bunting Emberiza hortulana
14.5.2020 Canon EOS 1D X Mark II, 600 mm, f/4, ISO-1250, 1/2500 sec, hand heldAnna kuvalle pisteet / Give points (10 is the highest):

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Satisfactory
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Peltosirkku on Suomen BirdLifen vuoden laji. Näyttää siltä, että kovin paljon ei tule raportoitavaa. Tai ehkä kylmät kevätsäät vielä viivyttävät saapumista tai ainakin pitävät lauluhalut vähissä. Muutamalla vanhalla laulupaikalla olen käynyt, mutta toistaiseksi on havaintoja vain yhdeltä paikalta.

Jotenkin olisin olettanut Miehikkälän pienten ja vähän isompien peltojen vaihtelevasta maisemasta löytäväni peltosirkkuja, muttta viikonvaihteen laajan ajelun tulos oli nolla. On kuitenkin todettava, että vaikeaa on löytää yhtään mitään minulle täysin uudessa ympäristössä. Sentään taisin nähdä, jopa kahteen otteeseen, kunnalle uuden lajin, räyskän. Ainakaan Tiira.fi havaintotietokanta ei tunnistanut aiemipia talletuksia lajista. Outoa oli nähdä räyskä istumassa keskellä laajaa mullospeltoa kaukana lähimmästä vedestä.

Ortolan Bunting is one of the most declined bird species in Finland. In my local patch most of the old singing places have been emptied.

 
PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys
10 p Leena Puhakka-Viik Täytyypäs kiinnittääkin lajiin huomiota, tiedän paikan missä tätä lajia kesäisin kuullut. Viikonkuvasi kuvaa hyvin siis peltosirkun tänhetkistä tilannetta; Ypöyksin istuu multapaakun päällä, ympärillään tyhjiä reviirejä, vaan mistä löytyisi puoliso.

Pistekeskiarvo 8.36, annettuja pisteytyksiä 11.Edellinen viikkoLintukuva.fi Seuraava viikko