Lintukuvaviikko 12/2021

 Tundrahanhi
Grater White-fronted GooseAnser albifrons
4.4.2021 Canon R6, 600 mm, f/4.5, ISO-125, 1/2000 sec, Hand heldAnna kuvalle pisteet / Give points (10 is the highest):

10 Erinomainen/Excellent
9 Kiitettävä/Very good
8 Hyvä/Good
7 Tyydyttävä/Satisfactory
6 Välttävä/Passable
5 Huono/Bad
4 Ala-arvoinen/Poor

Tänään illalla pääsin vähän harjoittelemaan kuvaamista uudella kalustolla - aiheena paljon kuvatut hanhet. Mitään erityistä ei ollut edes tavoitteena vaan todellakin kalustoon tutustuminen. Laitteisto oli osin uutta ja omaa, osin lainattua.

Runsas viikko sitten torstaina vein vanhan kuussatasen ja 1DX Mark II rungon vauriokorjaukseen. Korjausten kustannusarvio tuli nopeasti, mutta vakuutusyhtiön (Fennia) päätöksen saaminen kesti melkein viikon. Vasta nyt keskiviikkona iltapäivällä sain päätöksen. Canon CPS korvauslaitteen saaminen on muuttunut jossain vaiheessa. Nykyisin lainalaite ei lähde Saksan varastosta ennen kuin korjaus on aloitettu. Ja kun nyt lupa oli tullut vasta keskiviikkona iltapäivälä, pidin selvänä, että pääsiäispyhät menevät vielä ilman kunnon lintuputkea. Hämmästyin melkoisesti, kun jo torstaina puolen päivän aikaan kuljetus toi korvauslaitteen ovelle.

Huoltoon viennin yhteydessä mukaani tarttui Canon R6 runko. Korvauslaite huollossa olevalle putkelle on III sarja 600mm f/4 eli uuden sukupolven objektiivi. Kyllä on kevyt kantaa, ihan uskomaton helpotus vanhalle olkapäälle kohdistuvasta taakasta. Oliko tämä syötti? Onko nyt pakko laittaa huima määrä rahaa kiinni uuden sarjan objektiiviin? Ainakin täytyy toivoa, että vanhalla objektiivilla tarkennus - tämän uuden rungon ohjaamana - olisi yhtä hyvä kuin tämän III mallin telen kanssa. Nimittäin parannus tarkennuksessa verrattuna vanhaan kombinaatioon näyttäisi olevan huima.

Eihän tämä kaluston uusiminen ehkä tähän jää. Minusta tuntuu, että joudun hankkimaan uuden tietokoneen, että pääsisin käsittelemään R6 rungon raakakuvia. Toistaiseksi kuvaan vielä jpeg-laatua, mutta jo kevyt testi sai minut kaipaamaan Raw-kuvien säätövaraa.

New set of equipment in a test - a big step forward as first impression.

 
PisteetNimimerkkiPalaute/kysymys
10 p 10p Moro. Onneksi olkoon uusista työkaluista. Niin se vain kehitys kehittyy. Käyttämäsi laitevalmistaja on onnistunut jo nyt laajalla rintamalla. Kun R1 tulee kohtapuoliin, hämmästellään taas. Uudet objektiivit pyyhkii vanhat nurkkiin. Hyvän kuvan olet saanut ja tahti vain paranee. Kiitos tarinasta.
10 p AB

Pistekeskiarvo 8.53, annettuja pisteytyksiä 15.

Edellinen viikkoLintukuva.fi Seuraava viikko